MČR v rapid šachu mládeže - konečné pořadí

Ve dnech 12.- 13.9. se konalo v Doksech v hotelu Poslův mlýn Mistrovství ČR mládeže v rapid šachu. Náš oddíl reprezentoval v kategorii do 12 let Filip Matůš. Filip se kvalifikoval na tento silně obsazený turnaj druhým místem v turnajích GP Zlínského kraje a již samotná účast na Mistrovství ČR mezi 42 hráčů v kategorii do 12 let byla velkým úspěchem a vůbec nejvyšším individuálním výkonem zástupce Sokola Ústí v celé jeho historii.

Mistrovství ČR se hrálo na 9 kol s hrací dobou 20 minut + 5 sekund na tah. První kolo narazil na Roberta Demka z Interchess Frýdek- Místek. Nervozita ze začátku turnaje a méně zkušeností se projevily a utkání ve vyrovnané pozici nakonec prohrál na čas. V dalším kole narazil na Lukáše Kaňku z Pelhřimova, kterého bezpečně přehrál, a ve třetím, dopoledním, kole porazil Jakuba Šulce z Šachklubu Dobrovice. Ve čtvrtém, poobědovém, kole si Filip poradil s Martinem Novotným z DDM Symfonie Poděbrady a usadil se v první desítce účastníků. V pátém kole remizoval s Davidem Hložkem z A64 Plzeň a sobotu uzavřel opět remízou s Kryštofem Hofmanem z 1. Novoborského ŠK. V neděli čekala Filipa závěrečná porce tří zápasů a výzva dosáhnout co nejlepšího umístnění.

Sedmé kolo mu nepřineslo štěstí a prohrál opět na čas s Ladislavem Nagyem s QCC České Budějovice. V osmém  kole se už projevila únava a po zaváhání v dobré pozici nestačil na Marka Miču z Beskydské šachové školy Frýdek-Místek. Po dvou prohrách se Filip propadl až na konec první dvacítky, a tak mu zbývalo zkonsolidovat zbytek sil a poprat se o co nejlepší umístění. To se mu povedlo a zvítězil černými nad Janem Šebestou ze Slavie Orlové. Tato výhra přinesla Filipovi konečné 15. místo ze ziskem 5 bodů z 9 zápasů (nasazen byl jako 24. hráč).

Filip předvedl bojovný výkon během celého Mistrovství ČR a dosáhl 15. místem velmi kvalitního umístění (nejlepší umístěný hráč ze všech mládežnických věkových kategoriích ze Zlínského kraje). Tímto turnajem Filip Matůš splnil cíl (možná v začátcích i sen) který si více než před rokem společně ze svými trenéry Martinem Beilem a Davidem Trčálkem stanovil. Dosáhl díky své snaze a pracovitosti nejlepšího individuálního umístění v historii Sokola Ústí.

Výsledky, pořadí ZDE
Stránky pořadatelů ZDE

Komentáře

Gratuluji, Filipe! :-) Myslím, že Tvé "Dokské tažení" bylo úspěšné :-) Pěkný výsledek! Děláš dobré jméno nejen Ústí, ale i celému Zlínskému kraji :-) Jen tak dále! PS: Ve středu Tě porazím v kartičkách ;-) :-D

Zdar pánové, gratuluji Filipovi k výbornému úspěchu a přeju hodně elánu do dalších bojů. Hlavně neusnout na vavřínech! Gratuluji také trenérům a funkcionářům a v neposlední řadě také rodičům, protože to není zásluha pouze Filipa (i když jeho zásluhy jsou největší :-))), ale vás všech. A taky přeju, aby tento úspěch byl dostatečně oceněn ve vašem okolí....

Ahoj Filipe, také moc gratuluji k výbornému výsledku! A taky celému Sokolu Ústí, že vaše společná práce nese další a další ovoce. Jo a Filipe, můžu Ti slíbit, že ve středu Tvůj úspěch pořádně oslavíme, jak jinak, než prací! :-)