Mistrovství Moravy v Koutech - jídlo

Co si budeme povídat, šachy nejsou (šachisté prominou) úplně napínavá hra – pokud tedy nepovažujete za napínavé to, že hráč po 2 minutách přemýšlení natáhne ruku, aby provedl tah, v tom se v polovině pohybu zarazí, zaváhá a ruku dá zpět. Pak přemýšlí další 2 minuty, opět váhavě vztáhne ruku, opět se zarazí a ruku dá opět zpět. A tohle zopakuje ještě dvakrát, než se skutečně odhodlá udělat tah. V domnění, že lepší tah provést nemohl, vítězoslavně se podívá na soupeře, načež vzápětí znejistí a s hrůzou pohlédne pravdě do očí, že větší blbost zahrát nemohl (což mu pak při rozboru David potvrdí).  :-)

Proto jsem se rozhodl popsat Vám (především rodičům) i další aspekty našeho pobytu. Dnes bych se zaměřil na jídlo: krmí nás tu dobře, to nemohu říct :-) Jídlo máme pravidelné, třikrát denně. Na snídani švédské stoly se spoustou sýrů, salámů, smažená vajíčka, slanina, různé vločky, mysli, jogurty, marmelády, sladké pečivo, celozrnné pečivo, koblížky, čaj, káva, mléko… prostě vybere si úplně každý. Oběd se skládá z (pro dospělé) aperitivu, lehkého předkrmu, polévky, pak je výběr ze tří jídel a samozřejmě zákusek nebo zmrzlinový pohár. No a večeře je podobné, ani se mi to nechce znovu popisovat. Tady máte na ukázku pár fotek.

NE, NE, NE! NEJÁSEJTE, ZADRŽTE, NEJEZDĚTE SEM… TAK DOBŘE SE TADY OPRAVDU NEMÁME! Snídaně se skládá z rohlíku, v lepším případě se sýrem, v horším s marmeládou, k pití nemocniční čaj. Na oběd je polévka ze sáčku a pak něco jako špenát nebo čočka. Večeře…. jako oběd akorát bez polévky. A je toho málo.

Takže jestli si maminky myslíte, že vaše děti tady přiberou a budou vykrmené jako Jeníček v perníkové chaloupce, tak se opravdu pletete. Vaše děti budou vypadat spíše takhle:

Poznáte kdo z vašich dětí je na fotce? Tipy pište do komentářů. Výherce získá možnost zahrát si s předsedou šachovou partii :-)

Vážně, nevážně z Kout nad Desnou… váš Jiří Karásek

smiley

Komentáře

Tak pane Karasek, ja naprosto a presne poznavam pupik sveho syna na prostredni fotografii. Trenyrky si snad s nikym nepujčuje!!! A co se tyka vyhry tak bych misto partie sachu radeji kuzelky .dekuji.

Moje je to první bříško - celý tatínek. To musite uznat :o)

A ke třetímu bříšku se nikdo nezná? Ok, přidám nápovědu: předseda to není! :-)

No přece třetí bříško je náš Toník ty žebra nejdou přehlédnout.