Jakub Matůš na MČR do osmi let!

Dalším historickým milníkem ústeckého šachu byla první účast hráče, který hájil barvy oddílu Sokola Ústí na oficiálním Mistrovství České republiky jednotlivců. Svými výkony si o účast na Mistrovství ČR do 8 let řekl nejmladší hráč oddílu, teprve žák Mateřské školy Jakub Matůš (nar. 2008). Mistrovství se konalo ve dnech 9-10.5. v Klatovech. O titul přeborníka ČR se utkalo v rapid turnaji na 9 kol  celkem 89 účastníků ročníku 2007 a mladších z celé ČR.

Jakub začal v náročném sobotním programu první dvě utkání na výtečnou, když postupně zdolal Štepána Říhu z Bohemians Praha a Ondřeje Bendu z domácího Sokola Klatovy. Ve třetím kole se probojoval na 8. šachovnici ze které byla přenášena partie v přímem přenosu. Bohužel se Kuba neprosadil a prohrál s Dominikem Šnajdrem se Sokola Klatovy. V odpolední sérii zápasů ve čtvrtém kole zvítězil nad Zdeňkem Taušem z Interchess Frýdek-Místek. Pak se bohužel trochu projevila únava a poslední dvě utkání sobotního dne prohrál, a to s Janem Saidlem z Kralup nad Vltavou a Tomášem Mohaplem z Agentury 64 Grygov. V nedělním programu se hrála závěrečná tři kola. Nejprve se štěstím získal bod nad Radkem Nejedlým z TJ Chotěboř, soupeř nedorazil, pak zaváhal s Michalem Londinem z Kvasako Vacenovice a v posledním kole uzavřel turnaj vítězstvím nad Markem Janoušem A64 Plzeň. V celkovém hodnocení skončil Jakub se ziskem 5 bodů na 34. místě z 89 účastníků. Mezi hráči ročníku narození 2008 a mladšími Jakub dokonce obsadil vynikající 8.příčku, což pro něj může být velká výzva k lepšímu výsledku v této kategorii pro příští sezonu. Velkou zásluhu na tomto vynikajícím úspěchu má David Trčálek, pod jehož pečlivým tréninkovým dohledem se Jakub připravuje.

Současně s Mistrovstvím ČR probíhal doprovodný OPEN turnaj za účasti 33 hráčů. V tomto turnaji jsme taky měli dva naše zástupce. Filip Matůš po kvalitním bojovném výkonu obsadil se ziskem 5,5 bodu z 9 zápasů celkové 9 místo a Vladislav Hrtáň skončil se ziskem 4,5 bodu na 18. místě.

V celkovém hodnocení celého šachového víkendu jsme svou účastí na Mistrovství ČR v Klatovech určitě udělali skvělou propagaci práce šachového oddílu Sokola Ústí a určitou formou jsme taky přispěli k zviditelnění i naší obce Ústí.

Fotogalerie.
Video ze začátku kola (přivítání písničkou).
Odkaz na výsledky.
Oficiální web pořadatele.
 

Komentáře

Ahojte, gratuluju nejmladšímu hráči TJ Sokol Ústí k pěknému umístění a trenérům přeju spoustu dalších radostí při sledování svých svěřenců.