Filip Matůš a Adéla Bierská na Olympiádě dětí a mládeže 2016

Filip Matůš a Adéla Bierská na Olympiádě dětí a mládeže 2016

Hned dva reprezentanti ve čtyřčlenné šachové reprezentaci Zlínského kraje na Olympiádě dětí a mládeže, konané ve dnech 18. až 21. ledna na sportovištích v Ústeckém kraji, Filip Matůš a Adéla Bierská, hájí barvy šachového oddílu TJ Sokol Ústí. Filip hájí barvy Zlínského kraje v kategorii mladších žáků let a Adéla Bierská (hostuje u nás v KP starších žáků z ŠKZ Vsetín) reprezentuje dívky ze Zlínského kraje. Zprávy o tom jak se daří našim hráčům najdete průběžně na našich stránkách nebo přímo na olympijských stránkách http://www.vippraktik.cz/online/online/odm/#/Intro

Vladislav Hrtáň

Komentáře

Po prvním hracím dni mají Filip a Adéla shodně 1 bod. Filip v prvních dvou kolech remizoval s Nagyem Ladislavem (ELO 1859) z Jihočeského kraje a Hložkem Davidem z Plzeňkého kraje. Adéla prohrála s Mrišovou Eliškou z Ústeckého kraje a zvítězila nad Růžičkovou Emou z Olomouckého kraje. Pochvlala oběma za dobrý vstup do turnaje a budeme držet palce do dalších bojů. Začátek 3.kola je v 9,30 hodin.

Ve třetím kole Adéla i Filip vítězně. Adéla zkušeně černými figurami přehrála první nasazenou Sofii Přibylovou z Prahy a Filip zvítězil po dramatické koncovce s Kryštofem Hofmanem z Libereckého kraje.

Ve čtvrtém kole Filip hráll černými figurami ze Škrabánkem Matějem ze Středočeského kraje aa partie skončila v 40.tahu remízou.Bohužel se nedařilo Adéle a nepotvrdila vítěznou vlnu kidyž po boji prohrála s Julií Vilímovou z Středočeského kraje. V polovině turnaje je Filip (2,5 bodu ze 4 zápasů)na 5.místě, Adéla (2/4) je na 10 místě.Držíme oběma palce do zítřejších bojů.

V 5.kole vyzval Filip bílýma figurami Adama Luboše Polanského u Ústeckého kraje a Adéla černýma figurami Blanku Brunovou z Plzeňského kraje. Filipova partie skončila po 36.tahu remízou a Adéle se bohužel nedařilo a prohrála. Začátek 6.kola je v 14,30 hodin

V 6.kole mohl Filip atakovat přední umístění v soubojí s favorizovaným Arou Martirosanem (ELO 1810),který reprezentoval Prahu.Utkání přineslo dramatický souboj který Filip v pěšcové koncovce prohrál. Před posledním kolem je Filip na průběžném 7.místě. Adéla si připsala bod za výhru proti Lence Garské s Karlovarského kraje, což jí přineslo průběžné 9. místo. Začátek posledního kola je zítra v 9,30 hodin.

V posledním kole porazil Filip bílými figurami Tomáše Vokouna z Kraje Vysočina, což mu přineslo se ziskem 4 bodů celkové 7. místo. Adéla remizovala s Luckou Ambrožovou s Pardubického kraje a skončila se ziskem 3,5 bodu na 9. místě. V celkovém pořadí družstev obsadil Zlínský kraj se ziskem 14,5 bodu 11.místo. Společně s našimi hráči bodovali: v kategorii starší žáci Alexandr Skalský zisk 3,5 bodu 8.místo a v kategorii .nejmladší žáci Vlastimil Babula 3,5 bodu 7.místo).

Posílám velkou gratulaci Filipovi k výborným výkonům i celkovému výsledku! Se soupeři z republikové špičky hrál vyrovnané partie, kvalitní šachy a výborně reprezentoval Ústí i celý kraj. Jsem si jistý, že další povedený turnaj bude Filipovi nejen odměnou za dosavadní odvedenou práci, ale i velkou motivací k odstraňování dalších slabých míst, k dalšímu zlepšování a dalším skvělým výkonům!:-)

Celkové hodnocení krajské výpravy trenérem Vlastimilem Babulou na http://sszk.chess.cz/index.php?cl=563