Přebor města Vsetína

V prvním prázdninovém týdnu od soboty 1.7. do soboty 8.7. se ve Vsetíně konal tradiční - letos již čtyřicátý druhý – Přebor města Vsetína. Hrálo je klasicky na 90 minut pro každého hráče s přídavkem 30 sekund za každý tah. Turnaj byl rozdělen do dvou skupin A a B. Náš oddíl zde měl zastoupení v několika hráčích, jak je již tradicí, převážně mládežníků. Do bojů zasáhli Radek Zgarba, Vladislav Hrtáň, Lukáš Trčálek, Matěj Kovář, Filip Matůš, Jakub Matůš, Ondřej Grycman, Antonín Randus, Jakub Dorňák. Posledních šest jmenovaných prožívalo turnaj společně s Krajskou výpravou, kterou měl již tradičně pod taktovkou vedoucí CTM Zlínského kraje, Martin Beil. Hrálo se každý den v prostorách domu kultury ve Vsetíně.

A jak se nám dařilo?

Radek v A turnaji jel možná sbírat zkušenosti se soupeři, které obvykle v soutěžích družstev nepotkává, nicméně to až tak vidět nebylo. Bez smírných výsledků a spolu se skalpy Martina Húska, velmi šikovného juniora a pana Babuly, zkušeného mezinárodního mistra, okořeněný výkonem 2083 zahrál Radek slušný turnaj a těším se, až ukáže, že to nebyla jen náhoda a naváže na výsledek i dále.

Toník, Kubové a Ondra měli turnaj velmi podobný. Jejich šachová síla je značná, vědomosti mají znatelné. Většinu turnaje hráli velmi pěkné šachy a se silnějšími soupeři bojovali srdnatě a odvážně. Ne vždy to bohužel přineslo body a u každého se objevila slabší chvilka, sic každému v jiné části turnaje. Kuba Matůš, mj. nejmladší swiss replica watches účastník turnaje, tak skončil s 2,5 body 59., Jakub Dorňák se 3,5 body na 49. místě (nejlepší hráč s ELO 1100-1199), Toník Randus s 3 body na 54. místě a Ondra Grycman získal 4 body a umístil se na celkovém 43. místě (výkon 1392!).

Filip a Matěj odehráli také dobrý turnaj, Filip do posledního kola vstupoval s reálnými šancemi o medailové umístění, prohra jej odsunula na celkové osmé místo, nicméně 6 bodů jej poslalo na umístění velmi nad nasazením. Matěj získal o od méně, tedy 2,5, přičemž hlavně jeho závěr turnaje 2,5/3 jej vyslal na celkové 26. místo, také hodně nad nasazení a výkon 1609 je jistě příjemnou tečkou a obrazem toho, kam dále míříme. Matěj i Filip hráli partie se silnějšími soupeři velmi trpělivě, nekompromisně a nezřídka končili jako jedni z posledních z naší výpravy. Navíc se jim nejednoho takového soupeře zdařilo přehrát.

Dospělí účastníci Lukáš Trčálek a Laďa Hrtáň odehráli svých 9 kol tak, že Lukáš s 5 body obsadil 22. místo a Laďa se 4 body 35. místo.

Celkově turnaj hodnotím příznivě, kluci do partií dali hodně a těším se na další šachovou akci, kde opět zamakáme a nemálo se zlepšíme.

Info o turnaji, výsledky, fotogalerie
Info o výpravě, zpravodajství Martina Beila
Pár fotek od nás
Fotogalerie krajské výpravy

Komentáře

Chtěl bych Davidovi ještě jednou poděkovat nejen za tohle hodnocení, ale hlavně za trenérskou činnost s krajskou výpravou na turnaji (David byl jedním z trojice hlavních trenérů). V partiích dětem ne vždy všechno vyšlo, hlavně dobře rozehraných ale nedotažených partií je určitě škoda, ale díky rozborům hned po dohrání vzešlo z každé chyby smysluplné poučení. Přidávám také gratulaci ke skvělému turnaji v podání Radka, Filipa a Matěje, jen tak dál!